LOGO xarxa dragonera blava_black 300 (2).png

XARXA DRAGONERA BLAVA 

La Xarxa Dragonera Blava representa tota una comunitat que genera accions i activitats per promoure una visió conjunta de futur per a l'Àrea Marina Protegida de sa Dragonera i el seu entorn natural, així com el seu coneixement i la seva protecció. Comparteix experiències, iniciatives i la teva visió, bé siguis un negoci, una organització o simplement una persona que vol frenar la pèrdua de biodiversitat i apostar per una Dragonera amb vida - marina i terrestre.

Junts podem aconseguir que les aigües de Sa Dragonera continuin essent font de vida, recursos, treball i oci!

INICIATIVES EN MARXA (no te les perdis!):

Diapositiva1.JPG

Les Jornades Divulgatives de Sa Dragonera, tindran lloc els dies 5 i 6 de novembre en el saló de plens de l'Ajuntament d'Andratx i, el dia 7, en Sant Elm. Es tracta d'unes jornades que tenen diversos objectius, el primer i més important és continuar trobant-nos i enfortint la comunitat que envolta Sa Dragonera, segon compartir informació sobre les iniciatives locals que s'estan duent a terme, l'evolució de la vida marina a Sa Dragonera i finalment treballar conjuntament entorn a la custòdia marina i la implicació de la comunitat.

collage-TSELP (1).jpg

Sant Elm Sense Plastic

Com a nucli urbà en contacte directe amb la mar i en comptar amb una reserva marina de 1369 ha, els comerciants de Sant Elm han decidit implicar-se i veure quines possibilitats tenen des dels seus negocis de cuidar proactivament el seu entorn i situar-se en l'avantguarda de la reducció de l'ús de plàstics. Gairebé vint establiments han decidit sumar-se a la iniciativa i han participat en el taller "Sant Elm Sense Plastic" de la Fundació Save The Med al desembre 2020. 

INICIATIVES PASADES:

Screenshot 2021-06-28 at 13.23.34.png

El Certamen Audiovisual MARE (www.marebalear.org) pretén visibilitzar els valors ecològics de la Mar Balear a través de la fotografia. El concurs té diferents categories i nivells, amb molts premis interessants.

 

Enguany la Xarxa Dragonera Blava unim forces amb MARE i integrem el FotoColab per  visibilitzar i promoure fotografies de l'Àrea Marina Protegida (AMP) de Sa Dragonera. El nostre objectiu és utilitzar les fotografies que es facin de Sa Dragonera per a exposicions, jornades d'educació ambiental i divulgació científica  per promoure la valorització i regeneració dels ecosistemes marins de Sa Dragonera.

IMG_0093.jpg

Tallers de fotografia submarina amb col·laboració amb el certamen de fotografia MARE i diferents sectors de la zona com Keida Kayak. Amb la població del Municipi d'Andratx. Per veure imatges de les dues jornades organitzades cliqueu en la imatge i en el títol. 

IMG_20210518_104815.jpg

L'Ajuntament d'Andratx va iniciar la iniciativa "la mar comença aquí" amb els alumnes de 5è i 6è de primària del CEIP És Vinyet i Col·legi Ramon Llull:

una intervenció artística als carrers per a recordar a tothom que qualsevol residu tractat inadequadament pot arribar fàcilment a les aigües de la Reserva Marina de sa Dragonera. Abans de pintar els embornals els alumnes van rebre una introducció per la Fundació Save The Med sobre els valors de viure prop d'una Àrea Marina Protegida i com cuidar-la.

 
CONTACTA’NS!

Gràcies!