XARXA DRAGONERA BLAVA INICIATIVES

LOGO xarxa dragonera blava_black 300 (2).png

Junts podem aconseguir que les aigües de Sa Dragonera continuin essent font de vida, recursos, treball i oci!

INICIATIVES EN MARXA (no te les perdis!):

El Certamen Audiovisual MARE (www.marebalear.org) pretén visibilitzar els valors ecològics de la Mar Balear a través de la fotografia. El concurs té diferents categories i nivells, amb molts premis interessants.

 

Enguany la Xarxa Dragonera Blava unim forces amb MARE i integrem el FotoColab per  visibilitzar i promoure fotografies de l'Àrea Marina Protegida (AMP) de Sa Dragonera. El nostre objectiu és utilitzar les fotografies que es facin de Sa Dragonera per a exposicions, jornades d'educació ambiental i divulgació científica  per promoure la valorització i regeneració dels ecosistemes marins de Sa Dragonera.

Sant Elm Sense Plastic

Com a nucli urbà en contacte directe amb la mar i en comptar amb una reserva marina de 1369 ha, els comerciants de Sant Elm han decidit implicar-se i veure quines possibilitats tenen des dels seus negocis de cuidar proactivament el seu entorn i situar-se en l'avantguarda de la reducció de l'ús de plàstics. Gairebé vint establiments han decidit sumar-se a la iniciativa i han participat en el taller "Sant Elm Sense Plastic" de la Fundació Save The Med al desembre 2020. 

La Mar Comença Aquí

L'Ajuntament d'Andratx va iniciar la iniciativa "la mar comença aquí" amb els alumnes de 5è i 6è de primària del CEIP És Vinyet i Col·legi Ramon Llull:

una intervenció artística als carrers per a recordar a tothom que qualsevol residu tractat inadequadament pot arribar fàcilment a les aigües de la Reserva Marina de sa Dragonera. Abans de pintar els embornals els alumnes van rebre una introducció per la Fundació Save The Med sobre els valors de viure prop d'una Àrea Marina Protegida i com cuidar-la.

Coneix els projectes ambientals de la zona:

Biobal_logo_final_V-1.jpeg

El projecte Biodibal Neix l'any 2017 d'un conveni de Col·laboració entre la Universitat dels Illes Balears i Red Eléctrica de España. L'objectiu principal d'Biodibal és garantir l'accés lliure i gratuït a la informació existent sobre biodiversitat a les Illes Balears. A partir d’aquest objectiu principal, el projecte es planteja sobre tres vessants:

1. Reunir i organitzar el coneixement sobre biodiversitat de les Illes Balears per tal de convertir-lo en un actiu intel·lectual. Des de la web es pot consultar informació sobre totes les espècies conegudes a nivell mundial i es pot accedir al registre d’observacions realitzades a les Illes Balears.

 

2. Donar a conèixer aquesta informació a través de material divulgatiu dissenyat per a complementar els currículums educatius.

 

3. Posar la informació a l'abast de qualsevol persona interessada en la natura.

Biodibal Neix amb la voluntat d'impulsar la col·laboració entre institucions, investigadors, gestors, naturalistes i, en general, qualsevol persona interessada en la biodiversitat per tal d'aglutinar i fer créixer el coneixement, obrir noves línies d'investigació i promoure la gestió i conservació de la biodiversitat.

El TAIB és una associació que sorgeix d'un projecte internacional de seguiment ecològic a llarg termini i formació que va tenir lloc durant 30 anys al PN de s'Albufera. Diverses voluntàries del projecte vàrem decidir crear una associació local per a poder dur els coneixements que teníem com a grup a altres indrets de les Balears. Des d'aleshores (2007) hem realitzat nombrosos projectes tant a Mallorca com a Eivissa, relacionats amb diverses temàtiques, però sempre enfocats en espècies, comunitats o hàbitats d'interès per a la gestió d'espais naturals. Una de les nostres línies de feina es relaciona amb l'augment del coneixement de la nostra fauna d'insectes i la transferència d'aquest coneixement a la societat en general, conscients de la manca de dades que hi ha i de la necessitat de prendre consciència del respecte que els hi devem.

download.png

Observadors de la Mar és una plataforma de ciència ciutadana marina dedicada a la conservació del medi marí, que promou la col·laboració entre la ciutadania i la comunitat científica.

 

Fundació Marilles és una fundació privada sense ànim de lucre amb la visió de transformar les Illes Balears en un referent mundial en conservació marina.

La trapa.jpeg

La Trapa és una finca de muntanya de 81 hectàrees situada al sud-oest de la Serra de Tramuntana, al terme municipal d’Andratx, a Mallorca, i just enfront de l’illa de Sa Dragonera. Va ser adquirida al 1980 pel GOB gràcies al suport popular, institucional i d’entitats amb l’objectiu de preservar-la i conservar els seus valors amenaçats per un projecte de parcel·lació i urbanització. Actualment, de la mà del GOB, i gràcies a la col·laboració altruista de nombrosos grups de voluntaris, que col·laboren en les seves tasques de gestió i conservació, la Trapa s’ha consolidat com una gran eina per promoure l’excursionisme, la recerca científica, l’educació ambiental i la conservació de la natura.

Cayume

Cayume_logo.png

Cayume es una asociación sin ánimo de lucro constituida el 2015 en la isla de Mallorca. La entidad nace con el objetivo de contribuir al estudio y conservación del mar Balear. En el año 2020 inicia su primer proyecto de conservación marina "Eggcase2020" centrado en la recuperación de huevos de tiburón y raya procedentes del sector pesquero para su incubación. La finalidad del proyecto es criar y reintroducir al mar los individuos juveniles nacidos para que puedan formar parte de los ecosistemas marinos. Cayume cree en el efecto positivo de la educación para mejorar la conservación y lo aplica a través de la divulgación de sus proyectos y la educación ambiental.

CONTACTA’NS!

Gracias!