blue LOGO xarxa dragonera blava_blue 300.png

La Xarxa Dragonera Blava representa tota una comunitat que genera accions i activitats per promoure una visió conjunta de futur per a l'Àrea Marina Protegida de sa Dragonera i el seu entorn natural, així com el seu coneixement i la seva protecció. Comparteix experiències, iniciatives i la teva visió, bé siguis un negoci, una organització o simplement una persona que vol frenar la pèrdua de biodiversitat i apostar per una Dragonera amb vida - marina i terrestre.

Junts podem aconseguir que les aigües de Sa Dragonera continuin essent font de vida, recursos, treball i oci!

INICIATIVES EN MARXA
(no te les perdis!):

Screenshot 2022-07-07 at 18.06.05.png

Ganes d'explorar? 

“Sa Dragonera se submergeix en la #ciènciaciutadana” és un taller amb una part teòrica i una altra pràctica, a càrrec d'Observadores del Mar, Save the Med i la direcció del Parc Natural. Gràcies a les cameras que ens ha facilitat #MARE.

Divendres 12 d'agost
9:30, trobada al Moll de Sant Elm
Places limitades!

Inscripció a xarxadragonerablava@gmail.com
El transport no està cobert

 

collage-TSELP (1).jpg

Sant Elm Sense Plàstic

Com a nucli urbà en contacte directe amb la mar i en comptar amb una reserva marina de 1369 ha, els comerciants de Sant Elm han decidit implicar-se i veure quines possibilitats tenen des dels seus negocis de cuidar proactivament el seu entorn i situar-se en l'avantguarda de la reducció de l'ús de plàstics. Gairebé vint establiments han decidit sumar-se a la iniciativa i han participat en el taller "Sant Elm Sense Plastic" de la Fundació Save The Med al desembre 2020. 

Screenshot 2022-07-05 at 14.06.45.png

Inauguració, 1 de juliol, 19.00h amb aperitiu i xerrades sobre sa Dragonera 

Club de Vela Port d'Andratx

Exposició oberta al públic i gratuïta de 1 de juliol al 31 d'agost. 

WhatsApp Image 2021-12-18 at 15.39.28.jpeg

Ja has vist el disseny de la samarreta de la Reserva Marina de Sa Dragonera?

Amb la seva compra estaràs donant suport al nostre projecte i impulsant la cura i regeneració de la seva rica biodiversitat.
La il·lustració és obra de l'artista local Javier Pérez de Amézaga Tomás.

Ja podeu adquirir-la a la botiga online de Save the Med (link a la foto) i a la botiga Just Sant Elm.

INICIATIVES PASADES:

2.png

Necessites un repte? 

Participa a l'enquesta "Coneix l’Àrea Marina Protegida de sa Dragonera"!  El teu coneixement i opinió sobre el tema són molt importants i aquesta és la teva oportunitat per expressar-los.

Si hi participes, podràs guanyar un regal! 

Qualsevol pot participar, però només hi pots participar una vegada. No us durà més de 15 minuts.

IMG_20210518_104815.jpg

L'Ajuntament d'Andratx va iniciar la iniciativa "la mar comença aquí" amb els alumnes de 5è i 6è de primària del CEIP És Vinyet i Col·legi Ramon Llull:

una intervenció artística als carrers per a recordar a tothom que qualsevol residu tractat inadequadament pot arribar fàcilment a les aigües de la Reserva Marina de sa Dragonera. Abans de pintar els embornals els alumnes van rebre una introducció per la Fundació Save The Med sobre els valors de viure prop d'una Àrea Marina Protegida i com cuidar-la.

Screenshot 2021-06-28 at 13.23.34.png

MARE FotoColab 2021

El Certamen Audiovisual MARE (www.marebalear.org) pretén visibilitzar els valors ecològics de la Mar Balear a través de la fotografia. El concurs té diferents categories i nivells, amb molts premis interessants.

 

Enguany la Xarxa Dragonera Blava unim forces amb MARE i integrem el FotoColab per  visibilitzar i promoure fotografies de l'Àrea Marina Protegida (AMP) de Sa Dragonera. El nostre objectiu és utilitzar les fotografies que es facin de Sa Dragonera per a exposicions, jornades d'educació ambiental i divulgació científica  per promoure la valorització i regeneració dels ecosistemes marins de Sa Dragonera.

Diapositiva1.JPG

Jornades divulgatives de 
Sa Dragonera 

Les Jornades Divulgatives de Sa Dragonera, tindran lloc els dies 5 i 6 de novembre en el saló de plens de l'Ajuntament d'Andratx i, el dia 7, en Sant Elm. Es tracta d'unes jornades que tenen diversos objectius, el primer i més important és continuar trobant-nos i enfortint la comunitat que envolta Sa Dragonera, segon compartir informació sobre les iniciatives locals que s'estan duent a terme, l'evolució de la vida marina a Sa Dragonera i finalment treballar conjuntament entorn a la custòdia marina i la implicació de la comunitat.

IMG_0093.jpg

Tallers de fotografia submarina amb col·laboració amb el certamen de fotografia MARE i diferents sectors de la zona com Keida Kayak. Amb la població del Municipi d'Andratx. Per veure imatges de les dues jornades organitzades cliqueu en la imatge i en el títol. 

 

NO ET PERDIS RES!

o contacta'ns!