top of page
RESERVA MARINA DRAGONERA LOGO sin fondo

PER QUÈ LES AIGÜES DE SA DRAGONERA SÓN TAN ESPECIALS ?

Presenten un gran valor ecològic i pesquer.

Alberguen una alta diversitat d'hàbitats i comunitats en un espai relativament reduït.

Cerianto2.jpg

Praderies de Posidonia oceanica molt esteses cap al sud. Zones de gran producció biològica, són hàbitat i refugi per a nombroses espècies.

Fons coral·lígens a la costa de ponent i cap al nord de l'illa amb organismes tan singulars com les gorgònies i formacions com els fons de Maërl. Ambdós generen estructures que donen refugi a diferents espècies d'invertebrats, de manera que formen una comunitat única i especialment fràgil.

Els fons rocosos i abruptes de les aigües exteriors de sa Dragonera arriben ràpidament a grans profunditats, amb nombroses esquerdes i coves als penya-segats que suposen hàbitats valuosos per a una gran varietat d'espècies.

La costa oriental de l'illa està dominada per fons d’arena. Hi habiten i s'alimenten espècies adaptades a aquests espais oberts.

PRINCIPALS HÀBITATS A LES AIGÜES DE SA DRAGONERA

Habitats_Rollup

ESPÈCIES VULNERABLES

Algunes espècies vulnerables que trobam en aigües de sa Dragonera són: 

ESPÈCIES D'AUS MARINES

Algunes espècies de aus marines que trobem en aigües de sa Dragonera són: 

Emili Colom Arques_Alcedo atthis.JPEG

Guia d'aus de sa Dragonera

La relació d’aus marines catalogades del Parc és extensa, entre les quals cal fer esment de la gavina roja (Larus audouinii) i el virot petit (Puffinus mauretanicus), uns dels pocs ocells endèmics de les Illes Balears. Entre els rapinyaires, a sa Dragonera trobam la població més nombrosa de falcó marí (Falco eleonorae) de l’arxipèlag.

 

Consulta la nova guia d'ocells que podeu trobar a l'illa de sa Dragonera. 

A_cinerea.jpg

Estudi de la migració nocturna

Sa Dragonera és un lloc important per al pas migratori de les aus, especialment el nocturn.

A la primavera i tardor dels anys 2021 i 2022 es va realitzar a l'illa un estudi de la migració nocturna de les aus, el primer dut a terme a totes les Balears. Aquest estudi "NOCMIG" va ser una iniciativa de dos eminents ornitòlegs de les Balears: Maties Rebassa, director del Parc Natural de s’Albufera, i Jason Moss, membre del Comitè de Rareses de Balears, entre altres mèrits.

 

Podeu llegir l'informe complet aquí.

bottom of page