top of page

RESERVA MARINA DES FREU I ILLA DE SA DRAGONERA

Les aigües al voltant de Sa Dragonera gaudeixen de protecció de Reserva Marina d'Interès Pesquer i estan dividides en dues franges:


La franja d'aigües interiors, entre Sa Dragonera i la costa de Mallorca, anomenada Reserva Marina d'Es Freu de Sa Dragonera està sota la competència de Govern de les Illes Balears (GOIB) qui va aprovar la seva creació el 2016. Per més informació consulta la pàgina web del Govern de les Illes Balears: www.caib.es/sites/reservesmarines/es/descripcian

 

La franja d'aigües exteriors, anomenada Reserva Marina Illa Sa Dragonera, va ser declarada l'any 2020 pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), ja que inclou aigües nacionals. Aquesta franja compta amb 82 ha de reserva integral on no està permesa cap activitat excepte el seguiment científic. Dins la reserva integral estan incloses cinc zones de ús restrigit on es pot nedar i bussejar (el busseig necessita autorització). Per a més informació consulta la pàgina web del MAPA: www.mapa.gob.es/es/pesca/temas/proteccion-recursos-pesqueros/reservas-marinas-de-espana/isla-dragonera

Mapa-para-web-4.jpg

QUINES ACTIVITATS ESTAN PERMESES A LA RESERVA MARINA?

PROHIBIDES

  • Pesca submarina

  • Extracció de flora

RESTRINGIDES

  • Pesca professional (només es permet la pesca artesanal)

  • Pesca recreativa

  • Busseig

  • Activitats científiques

  • Nàutica/fondeig

BUSSEIG RECREATIU

Recorda que només podràs bussejar en la reserva si tens un nivell avançat de busseig. Respecta les bones pràctiques de busseig a les reserves marines. Els següents centres ofereixen sortides puntuals a la Reserva Marina (consulta amb el centre):

PORT D'ANDRATX

SANT ELM

PESCA RECREATIVA

Un sol pescador recreatiu no genera molt impacte, però el conjunt de pescadors sí. Ajuda'ns a aconseguir una pesca sostenible! El "Quadern de Pesca Recreativa de les Illes Balears", editat per la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació del GOIB, informa sobre les regulacions per a la pesca recreativa. Si ets pescador recreatiu i pesques des d'una embarcació, estàs obligat a registrar les teves captures. 

Tens dues possibilitats:

 

Descarrega't i omple el "Registre d'activitat" de la zona on vulguis pescar.

Descarrega't i fes servir l'aplicació mòbil per a la pesca recreativa des d'embarcació.

Sol·licitar aquí.

Descarregar aquí.

PARC NATURAL DE SA DRAGONERA

El Parc Natural de sa Dragonera inclou l'illa de sa Dragonera, els illots Es Pantaleu i Sa Mitjana i la formació rocosa Els Calafats. El conjunt té gran importància pels seus aspectes biològics, ecològics i paisatgístics.

Gràcies al moviment ecològic iniciat en els anys 70, l’illa no fou urbanitzada i va ser declarada Parc Natural l'any 1995, després de diverses ocupacions i la mobilització persistent de la ciutadania. El Parc Natural de Sa Dragonera és competència compartida del GOIB i del Consell de Mallorca. Per a més informació consulta:  

COM ARRIBAR

Barca

Des de Sant Elm el creuer Margarita cobreix el trajecte durant els mesos d'estiu.

Des del Port d'Andrax durant tot l’any  "Visit Sa Dragonera" - Carlo Mar Nautic

Caiac / taula sup

ACTIVITATS AL PARC

_R_A9153.jpg

XARXA NATURA 2000

Les aigües de Sa Dragonera formen part de la Xarxa Natura 2000. Es tracta d'una xarxa internacional d'àrees de conservació de la biodiversitat que constitueix el principal instrument per a la preservació de la natura a la Unió Europea. Es designen zones amb gran potencial per restaurar i conservar hàbitats i ecosistemes, incloent la seva diversitat de fauna i de flora.

 

En concret, Sa Dragonera compta amb una Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) i un Lloc d'Interès Comunitari (LIC), ambdues figures de protecció de la Xarxa Natura 2000.

RECURSOS / CONTACTES

bottom of page